Posted by on May 5, 2016 in Internet |

Desi medicina ca stiinta este aceeasi peste tot, exista mari diferente de la o tara la alta. Nu numai ca cei care doresc sa lucreze ca medic in strainatate trebuie sa fie la curent cu diferentele dintre sistemele medicale, dar pentru a avea siguranta ca vor profesa o perioada indelungata de timp, trebuie sa se comporte ca niste profesionisti. Odata ce ai reusit sa te intalezi intr-o tara straina precum Franta, te vei putea bucura de beneficiile de a-ti desfasura activitatea profesionala intr-un mediu ce poate fi caracterizat ca fiind modern si civilizat. Mai important, vei putea profesa in cadrul unui sistem sanitar care respecta cele mai noi standarde din domeniu. Cu toate acestea, dupa o perioada lunga de timp, veoi dori sa exersezi profesia de doctor Franta in mod liberal.

In cazul in care optezi pentru a profesa in mod liberal, ai la dispozitie mai multe optiuni. Este foarte important sa discuti aceste lucruri cu un avocat. De asemenea, o agentie de plasare a fortei de munca in strainatate precum Medico-Jobs te poate ajuta in demersul tau. Nu toate agentiile de recrutare se limiteaza la obtinerea unui post de medic rezident in Franta. Cele precum cea mentionata anterior te ajuta chiar si dupa ce te-ai instalat deja in Franta. Practic au grija de tine de la inceput pana la sfarsit. Cu ajutorul unei agentii de recrutare vei putea gestiona dificultatile asociate cu instalarea si asocierea in cele mai bune conditii.

Fie iti creezi un cabinet individual, fie realizezi inlocuiri repetate in cabinetul in cadrul caruia doresti sa lucrezi, fie claborezi cu altcineva. Contractul de inlocuire presupune schimbul care se realizeaza intre medicul care doreste sa iasa la pensie si medicul inlocuitor. Cel mai mare avantaj pe care il prezinta contractul de inlocuire este faptul ca cel care semneaza cunoaste atat cabinetul cat si pacientii medicului titular. De retinut este faptul ca inlocuitorul nu este confruntat cu gestiunea cabinetului, respectiv cheltuielile. In ceea ce priveste onorariul, acesta nu reflecta intotdeauna realiatatea. Exercitiul comun presupune impartirea facilitatilor economice, adica spatiu, secretariat, informatica si celelalte resurse. Pentru ca exercitiul comun sa se desfasoare cu success, este foarte important ca titularul si colaboratorul sa se cunoasca personal dar si profesional, cu alte cuvinte sa „probeze colaborarea”. Nu numai ca trebuie sa se stabileasca pana unde va merge punerea in comun a cheltuielilor si a proidtului, dar va trebui sa se decida ce masuri vor fi luate in cazul in care unul dintre asociati intampina dificultati.

Contractul de colaborare, pe de alta parte, le da voie medicului care doreste sa se instaleze si medicului care iese la pensie sa exercite meseria in acelasi timp. Colaboratorul are posibilitatea de a-si face o idee mai clara in ceea ce priveste gestiunea financiara a cabinetului si primeste o redeventa corespunzatoare. In cazul in care optezi pentru un contract de inlocuire, trebuie sa abordezi o serie de aspecte. Primul dintre aceste aspecte se refera la valorizarea drepturilor meidcului pensionat. In momentul excluderii, trebiuie sa tii cont is de clauza de non concurenta.