Posted by on Dec 27, 2016 in Health | 0 comments

Profesia de medic este cu siguranta una care iti va aduce numeroase satisfactii, atat din punct de vedere financiar cat si moral. Faptul ca ai oportunitatea sa ii ajuti pe cei din jurul tau iti va aduce implinirea de care orice om are nevoie in viata – de aceea probabil ai si ales profesia de medic. Insa, desi neplacut de acceptat, situatia din Romania privind medicii nu este una tocmai favorabila, si acesta este motivul pentru care multi decid sa isi urmeze visul intr-o alta tara. Daca tocmai ai terminat cursurile facultatii de medicina, probabil esti in cautarea drumului potrivit. Poate este timpul sa consideri posibilitatea de a fi medic in Franta sau intr-o alta tara din Europa. Urmatoarele detalii te vor face sa te gandesti mai mult la acest subiect si sa iei cu adevarat in considerare aceasta optiune.

Primul motiv pentru care atat de multi medici au decis sa isi urmeze visul peste hotare, motiv care ar trebui sa te determine si pe tine sa o faci, este mediul in care vei lucra. Desi este greu sa recunosti, va mai dura ceva timp pana cand Romania va putea atinge standardele altor tari din Europa, cand vine vorba de clinici si spitale. Daca iti doresti sa lucrezi intr-un mediu care iti pune la dispozitie aparatura si conditiile de care ai nevoi sa iti practici profesia cu succes, atunci nu ezita sa alegi o tara precum Franta sau Anglia, care nu te va dezamagi din punctul asta de vedere. Ca medic rezident in Franta iti vei incepe acest drum minunat in cel mai bun mod posibil, descoperind ceea ce inseamna cu adevarat un spatiu medical complet.

Un alt motiv la fel de important este compensatia financiara. Oricine este constient de faptul ca a fi medic nu este usor, va trebui sa renunti la mult timp liber si efortul pe care il vei depune cu siguranta nu este unul de neglijat. De aceea, pe langa implinirea profesionala pe care of vei simti, este nevoie sa primesti si o satisfactie financiara, care pana la urma este doar rasplata pentru munca si efortul tau. Desi Romania nu iti va putea oferi aceasta satisfactie, peste hotare o vei gasi fara nicio indoiala. Chiar daca ideea de a pleca departe de casa pare dificila, cu timpul vei realiza ca aceasta a fost cea mai buna decizie pentru tine si viitorul tau. Oportunitati uimitoare sunt doar la un pas distanta, tot ce trebuie sa faci e sa le cauti.

Romania nu este exact locul potrivit in care medicii sa se dezvolte din punct de vedere profesional si sa lucreze in mediul dorit, asa ca singura solutie este mutarea intr-o tara care are mai multe de oferit. Daca dupe ce ai citit toate aceste lucruri ai realizat ca o alta tara iti va aduce oportunitati incredibile de dezvoltare a carierei, atunci e momentul sa incepi sa cauti cea mai buna varianta pentru tine. Sunt multe agentii care iti pun la dispozitie o varietate de oferte, oferind ajutor medicilor tineri sa inceapa o viata noua, un exemplu ar fi Medico-jobs.